BEHANDELINGEN

© 2018 | info@pedicurefootbalance.nl

  Foot Balance

  Pedicure

  Diabetis

  Reuma

  Eelt

  Likdoorn

  Psoriasis

  Voetwrat

  Nagelverdikking

  Ingroeiende Teennagel

  Schimmelnagel

  Nagelbeugel Techniek

  LCN Pedique

  Wellness Voetbehandeling

  Thaise Voet/Been Massage

  Tips

Voetverzorgingssalon Foot Balance in Valkenswaard is o.a. gespecialiseerd in medisch pedicure, diabetis en reuma, nagelbeugeltechnieken, wellness voetbehandeling, Manicure en LCN Pedique.
Medisch Pedicure Foot Balance Valkenswaard is voorzien van moderne apparatuur, praktijk op de begane grond, gemakkelijk bereikbaar en gratis parkeren voor de deur.

Pedicure behandeling

De pedicure behandeling ziet er als volgt uit:

 • Desinfecteren en inspectie van uw voeten
 • Knippen van de teennagels
 • Nagelomgeving reinigen
 • Overtollig eelt en/of likdoorn(s) verwijderen
 • Ingroeiende en/of schimmel- en/of verdikte hoornnagel(s) behandelen
 • Nagels mechanisch afwerken
 • Eeltplekken mechanisch afwerken en indien nodig eelt verwijderen
 • Desinfecteren en drogen van de voeten
 • Voetmassage met voetencrème

DIABETES
De voeten van diabetespatiënten [mensen met suikerziekte] kunnen extra kwetsbaar zijn, waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten
Diabetespatiënten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. Zij hebben zelfs tweeënhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes. Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaten door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen. Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door hoge bloedsuikerwaarden. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Met andere woorden: de voeten van diabetici moeten heel goed verzorgd en gecontroleerd worden.

Vergoeding
Als u als diabetespatiënt naar Pedicure Valkenswaard Foot Balance gaat met de aantekening ”Diabetische Voet” dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar.

Reuma en voeten
Mensen met reumatische aandoeningen hebben vaak last van hun voeten. Pijn staat daarbij voorop en is meestal de belangrijkste klacht. Daarnaast zijn vermoeidheid, brandende voeten, niet goed kunnen lopen [stijfheid] en zwelling[en] de belangrijkste klachten.
Aangezien er meer dan 200 reumatische aandoeningen bekend zijn, is de “reumatische voet” eigenlijk geen goede term.
Beter is te spreken van een "reuma patiënt met voetklachten".

Soorten Reuma
Onder "reuma" of "reumatische aandoeningen" verstaat men:
Alle aandoeningen van het bewegingsapparaat [= botten, spieren, pezen, banden, gewrichten en kapsels], die niet het gevolg zijn van een ongeluk, een aandoening van het zenuwstelsel of een aangeboren ziekte. Het beste wordt 'reuma' ingedeeld in twee belangrijke groepen aandoeningen:
1. Gewrichtsreuma, waarbij pijn in de gewrichten voorop staat
2. Weke delen reuma, waarbij de oorzaak van de klachten juist niet in de gewrichten ligt, maar daarbuiten, in de structuren rondom de gewrichten [spieren, pezen, banden en kapsels]

Reuma en Voetverzorging
Aangezien mensen met reuma niet alleen last krijgen van de voeten, maar vaak ook van de handen, wordt de voetverzorging soms een probleem. Mensen die niet meer hun eigen nagels kunnen knippen en hun voeten niet meer goed kunnen verzorgen, dienen dit te laten doen door een pedicure. Zijn de klachten van dien aard dat er aanpassingen nodig zijn om de patiënt met zo min mogelijke klachten te laten lopen, zal de pedicure adviseren om de huisarts of reumatoloog te raadplegen voor een verwijzing naar de podotherapeut.
Als u als reumapatiënt naar Pedicure Valkenswaard Foot Balance gaat met de aantekening "Reumatische Voet" dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar.


EeltEelt is een dikker stuk huid, dat is verhard door constante wrijving. Bij lichamelijke beweging reageren de huidcellen op de voeten door zich te vermenigvuldigen. Op de huid ontstaat dan een harde geelachtige hoormassa. Eeltknobbels komen vooral voor op tenen, knieën en voetzolen.

Pijnlijk eelt: 
Als een eeltknobbel op een teengewricht pijnlijk wordt, noemt men dit een likdoorn. De pijn wordt veroorzaakt door druk op zenuwuiteinden. Tussen de tenen kunnen zachte likdoorns ontstaan. Vooral vrouwen krijgen nogal eens last van een eeltknobbel op de groten teen en vooral als deze neiging heeft scheef te gaan staan, richting de overige tenen [een zgn. hallux valgus]. Er ontstaat een ontsteking van zacht weefsel aan de  wortel van de teen.

Oorzaak:
Factoren die hiertoe bijdragen zijn slecht passende schoenen, erfelijkheid of platvoeten. Goede schoenen helpen deze pijnlijke knobbels voorkomen. Schoenen met hoge hakken en puntige neuzen zijn vaak een oorzaak.


Likdoorn [eksteroog]:
Wat is het?
LikdoornEen likdoorn wordt ook wel  een eksteroog of clavus genoemd. Het is een pijnlijke harde eeltplek aan de voet. Likdoorns komen veel voor. Vrouwen hebben vaker last van likdoorns dan mannen. De reden hiervoor is dat veel vrouwen te nauwe schoenen dragen. Meestal ontstaat een likdoorn bovenop een teen gewrichtje omdat daar de schoen op drukt. Likdoorns komen ook voor tussen de kleine teen en de teen ernaast. Deze likdoorn is zacht van structuur en wordt daarom “weke” likdoorn genoemd.

Hoe herkent u het?
De kern van de likdoorn is wigvormig met daar om heen eeltvorming. U ziet duidelijk de grenzen met de normale huid. De kern van de likdoorn is maximaal enkele millimeters groot.
Een likdoorn is pijnlijk en bevindt zich meestal op een van de volgende plaatsen:

 • Onder de voetzool
 • Boven op de tenen
 • Tussen de tenen

Het is lastig om een likdoorn van een voetzoolwrat of van gewone eeltplekjes te onderscheiden. Een voetzoolwrat vormt ook eelt rondom zich. Als het eelt door de pedicure wordt verwijderd, komt de kern vrij. Met behulp van speciale apparatuur kan de pedicure de kern van de likdoorn verwijderen en bent u van de pijn verlost.

Hoe ontstaat het?
Een likdoorn ontstaat als gevolg van extra groeien van de huid [verhoorning] op plaatsen waar extra druk wordt uitgeoefend, of die onderheveig zijn aan wrijving. Verhoorning is een normaal proces dat leidt tot bescherming van de huid.
Op plekken die veel of extra belast worden, ontstaan eeltplekken als gevolg van een toegenomen verhoorning.
Lichte eeltvorming of kleine eeltplekken komen haast bij iedereen voor. Deze zijn onschuldig en pijnloos. Deze kunnen door de pedicure preventief worden verwijderd.

Likdoorn
Wanneer een kleine plek op de voet onderhevig is aan overmatige druk of wrijving, ontstaat daar een extra hoeveelheid eelt. Door druk van buitenaf [schoenen] kan dit eelt zich niet aan de buitenkant ontwikkelen, maar wordt in de huid geduwd. Dit is een eeltpit. Deze drukt op andere structuren in de voet, vooral op het bot of zenuwuiteinden, en is daardoor pijnlijk.
Een likdoorn kan onder andere ontstaan door:

 • Verkeerde schoenen [te nauw, te spits of te hoge hakken]
 • Ouder worden [dunne huid, minder vetpolster, veranderingen in gewrichten, suikerziekte]
 • Herhaaldelijke belastende bewegingen [karate, hardlopen, gereedschap]
 • Standafwijkingen van de voet
 • Onvoldoende verzorging

Likdoorns zijn vaak eenvoudig te voorkomen door op bovengenoemde zaken te letten.

Is het ernstig en wat kunt u verwachten?
Een likdoorn kan steeds pijnlijker worden en verdwijnt meestal niet vanzelf.
Naast het behandelen van een likdoorn is het nog belangrijker om na te gaan wat de oorzaak zou kunnen zijn. Zolang deze oorzaak blijft bestaan, zal een likdoorn blijven terugkeren. Een likdoorn ontstaat uitsluitend door druk en/of wrijving van verkeerde schoenen, sokken of een afwijkende voetstand. Een goede verzorging van uw voeten maakt de kans op likdoorns kleiner. U kunt hiervoor de professionele hulp van een pedicure inschakelen.

Goede controle:
Een goede controle van de voeten is voor iedereen belangrijk. Bij oudere mensen met suikerziekte is een regelmatige controle van de voeten zelfs noodzakelijk.


Psoriasis nagelPsoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening waarbij een schilferige structuur van de huid optreedt. Dit komt doordat er een te snelle deling van nieuwe huidcellen wordt aangemaakt, waardoor de oude cellen in de buitenste huidlaag geen kans krijgen te verdwijnen. In een normale situatie verdwijnen deze oude huidcellen vanzelf zonder dat we het merken. Ook de nagels kunnen door deze huidaandoening worden aangetast. Soms met verdikking maar meestal door alleen een andere structuur van de nagel.

Mogelijke kenmerken:

 • Verdikking van de nagel
 • Witte puntjes
 • Kleine putjes of scheurtjes

Behandeling:
Meestal is een psoriasispatiënt onder behandeling van de huisarts of specialist, en gebruikt voor deze aandoening medicatie. De pedicure kan verdikte nagels dun maken en scheurtjes in de nagel repareren.


Voetwrat
Een voetwrat is een klein, hard en meestal goedaardig gezwel op de huid. Er bestaan verschillende soorten wratten. Wratten zijn vaak heel onschuldig, jeuken niet en doen geen pijn. Het nadeel is alleen dat ze soms ontsierend zijn. De gewone, huidkleurige wratten kunnen in de diepte groeien. Als dit gebeurt bij voetwratten, kan dit pijnlijk zijn bij het lopen.

Kenmerken:
Bij een wrat wordt de huid plaatselijk dikker, waardoor een bultje met een ruw oppervlak ontstaat. Voetwratten ontstaan meestal aan de voetzool en kunnen door druk en wrijving pijnlijk zijn.

Oorzaak:
De oorzaak van deze “woekering” van de huid is een virus. Er bestaan wel dertig virussen die wratten veroorzaken, maar die verder onschuldig zijn. Wratten zijn zeer besmettelijk en kunnen vaker voorkomen wanneer het afweersysteem verzwakt is. Vaak verdwijnen wratten vanzelf.

Behandeling:
De pedicure kan de voetwrat behandelen, maar zal dit pas doen met toestemming van de huisarts. Wratten zijn, zoals gezegd, huidwoekeringen. In veruit de meeste gevallen onschuldig. Wanneer wratten gaan bloeden of duidelijk van kleur veranderen, is het verstandig om de huisarts te raadplegen.


Nagelverdikking door slag of stoot

NagelverdikkingDoor een flinke slag of stoot of constante druk kan een nagel [meestal de grote of de kleine teennagel] van structuur en/of groei gaan veranderen. Door de slag/stoot of constante druk kunnen de groeicellen van de nagel [die zich bevinden in het halve maantje aan het begin van de nagel] beschadigd raken, waardoor de nagel anders gaat groeien.

Kenmerken van zo’n nagel:

 • Verdikking
 • Soms verkleuring, donkerder
 • Soms met ingroeien

Oorzaken kunnen zijn:

 • Een tafelpoot of iets dergelijks is op de nagel terechtgekomen. Dit kan pas na jaren een reactie geven op de nagel d.m.v. verdikking
 • Voetbalsport, waarbij de teennagel veelvuldig een stoot heeft gekregen
 • Te kleine schoen of te kleine ski/bergschoenen

Behandeling:
De pedicure kan een juiste groei van de nagel begeleiden d.m.v. een nagelbeugel. Verdikte nagels kunnen weer dun worden gemaakt.


Een ingroeiende teennagel is een vervelende en vaak pijnlijke kwaal. Ingroeiende teennagel

Oorzaak:
Door het te kort en niet recht afknippen van een nagel, slechte verzorging en verkeerd zittend schoeisel kan een nagel [meestal van de grote tenen] ingroeien in de huid.

Hoe herken je het?
In eerste instantie veroorzaakt de nagel een stekende pijn tijdens het lopen. In een vergevorderd stadium zelfs wanneer er geen druk wordt veroorzaakt door schoenen of sokken. In dat geval is er sprake van een ontsteking.

Wat is er aan te doen?
Wacht nooit te lang, wanneer de nagel pijn veroorzaakt tijdens het lopen, om de ingroeiende nagel te laten behandelen. Er kan een vervelende ontsteking ontstaan. Wanneer u met pijnklachten direct naar de pedicure gaat, kan deze met behulp van verschillende technieken ervoor zorgen dat de nagel weer los komt te liggen in de nagelwal.


Schimmel aan de nagelSchimmel aan de nagels
Eerste kenmerk [en meest voorkomend] is dat de nagel verdikking vertoont. Meestal is er dan sprake van een schimmelinfectie.
De volgende symptomen kunnen ook voorkomen:

 • Verdikking van de nagel
 • Brokkelige verkleuring van de nagel
 • Gedeeltelijk loslaten van de nagel
 • Soms onriekende geur

De gezonde huid of nagel heeft een natuurlijke afweer met schimmels.
Deze afweer vermindert door o.a.:

 • Vaak wassen met te veel zeep
 • Diabetes
 • Bij het ouder worden van de huid
 • Sterk transpirerende voeten

Ook de omgeving waarin men zich bevindt geeft vaak risico’s op het krijgen van schimmelinfectie zoals:

 • Zwembaden en openbare doucheruimtes
 • Campings [badruimten], sportzalen en sauna’s

Hoe kan een schimmelinfectie worden voorkomen?

 • Nooit op blote voeten lopen maar slippers dragen in openbare doucheruimtes, sportruimtes en sauna’s
 • Het dagelijks wassen van de voeten met zo min mogelijk zeep
 • Zeepresten altijd zo goed mogelijk afspoelen
 • Voeten goed afdrogen, vooral tussen de tenen
 • Laat de voeten daarna zoveel mogelijk aan de lucht drogen
 • Gebruik altijd een schone droge handdoek
 • Dagelijks schone sokken aan
 • Was sokken altijd op 60 graden
 • Spuit antischimmel-spray in de binnenkant van de schoenen
 • Houdt in gedachten dat schoenen minimaal 24 uur nodig hebben om het vocht van de voeten kwijt te raken

Behandeling van schimmelinfecties van huid of nagel:
Ga op aanwijzing van uw pedicure of bij twijfel eerst naar uw huisarts. Die kan door middel van een kweek laten onderzoeken of het om een schimmelinfectie gaat.
Een behandeling door een huisarts van een schimmelinfectie kan bestaan uit:

 • Medicijnen [een kuur]
 • Zalf of tinctuur

De behandeling kan in overleg met de huisarts worden ondersteund door de pedicure. Deze kan bijvoorbeeld verdikte nagels dun fraisen en de nagelomgeving schoon houden, wat de genezing bevordert.


Nagelbeugeltechniek:

Een ingroeiende nagel is een nagel die door de huid het vlees in groeit.
Dit geeft meestal een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel in zit.
Ingroeiende nagels is een veel voorkomend probleem.
Dit probleem openbaart zich meestal aan één [of beide] grote teennagel[s].

Welke nagels komen in aanmerking voor nagelbeugels?
In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplaat terug worden
gebracht tot hun normale “groei” vorm.
Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich
hierin gespecialiseerd hebben.

De nagelbeugeltechniek Onyclip is een techniek die wordt toegepast bij de nagels van de grote teen.
Dit is een stalen stripje met een witte coating.
Dit stripje wordt op maat gemaakt en dan aan beide uiteinden op de nagel geplakt.
De stalen strip gaat dan aan de zijkanten de nagel omhoog trekken. 

 Nagelbeugel techniek

Under Construction
Under Construction

Wellness Voetbehandeling

De behandeling bestaat uit:

Voetenbad met etherische olie
Kom tot jezelf in een geurend en verzorgend voetenbad
Een diep ontspannende en heerlijk geurende olie. De basis van deze olie bestaat uit zonnebloem, amandel en jojoba-olie.

Scrubben van de voet
De voetscrub ontdoet de huid van de voeten en benen van dode huidcellen, zodat de huid hierna optimaal de verzorgingsproducten kan opnemen.
De basis van deze bijzonder effectieve scrub is een mineraalrijke witte klei met abrikozenpitjes en een verzachtende calendulaolie.

Voetmaskers
Vervolgens wordt er een verwarmend/verkoelend masker aan gebracht en worden uw voeten heerlijk ingepakt en laten we dit ongeveer 15 minuten zitten, waarbij u kunt genieten van de sensatie van de etherische olie.
Droom even weg als de klei zijn genezende en verzorgende werking doet.

Verwarmend voetmasker
Een heerlijk geurend en intens huid verzorgend masker met o.a. kaneel, den en gember. Dit voetmasker heeft een verwarmende werking op de huid, stimuleert de bloedsomloop, is antiseptisch en weerstandsverhogend.

Verkoelend voetmasker
Een verkwikkend voetmasker met o.a. pepermunt, eucalyptus, rozemarijn en lavendel die zorgen voor een tintelfris gevoel. Dit voetmasker heeft een langdurige verkoelende werking en helpt bij zware vermoeide benen, is antiseptisch en weerstandsverhogend.

Voetmassage
Hierna wordt het masker verwijderd. Uw voeten worden gemasseerd een diep ontspannende en heerlijk geurende olie.
De combinatie van de etherische oliën, zonnebloem, amandel en jojoba-olie, zoete sinaasappel, lavendel en Ylang-Ylang hebben een antiseptische werking en zorgen voor een diepe ontspanning en een licht verwarmend effect.

Wellness Voetbehandeling

Thaise voet- en beenmassage

Thaise voetmassage is een eenvoudige, maar effectieve natuurgenees-kundige massagetherapie. Ze is gebaseerd op de voetreflexologie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met alle organen, klieren en overige lichaamsgebieden. Iedere voetzool komt overeen met een lichaamshelft.

Zo zijn de lever en galblaas bijvoorbeeld alleen op de rechtervoet geprojecteerd en de milt op de linkervoet. Met andere woorden: de voetzool wordt gezien als een landkaart van het lichaam. Door de zones op de voet te masseren, prikkelt men tegelijkertijd de met deze zones corresponderende lichaamsgebieden. Hierdoor vormt een voetmassage een schaduwmassage van het hele lichaam. Ook kan via de zones in de voeten informatie afgelezen worden over de gesteldheid van lichaamsgebieden.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek op de voet die correspondeert met het betreffende orgaan of lichaamsdeel wordt pijnlijk. De pijnlijke plek ontstaat doordat de energiedoorstroming in het betreffende gebied niet goed meer is. Daardoor vermindert de doorbloeding en de lymfedoorstroming. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet goed worden afgevoerd en bereiken minder voedingsstoffen het gebied. Dit proces werkt degenererend en gaat zichzelf versterken.

Tijdens een voetmassage activeert de masseur de doorbloeding en lymfestroom. De blokkade wordt hierdoor doorbroken en daarmee het proces van afbraak. Afvalstoffen worden verwijderd en nieuwe bouwstoffen kunnen de plaats van bestemming weer bereiken. Thaise voetmassage bevordert en verbetert de bloedsomloop in de voeten en onderbenen, vermindert pijn, stimuleert de organen om goed te werken en werkt preventief.

                   

Tenslotte werkt een voetmassage heel ontspannend. Doordat de voeten het verst van het hoofd vandaan liggen, haalt een voetmassage je letterlijk uit je hoofd. Een voetmassage brengt je met andere woorden weer met beide benen op de grond. Bij mensen die niet kunnen slapen omdat ze teveel in hun hoofd zitten, kan een voetmassage een perfect slaapmiddel zijn.

Thaise voetreflex onderscheidt zich van onze Westerse methode door het werken met de Thaise Sabai-olie en massagestokje op de diverse zones van de voet. Eerst worden de voeten voorbereidt op de eigenlijke reflexmassage met de Thaise opwarmtechniek. Deze bestaat uit diverse ontspanningsgrepen. Vervolgens worden de verschillende zones met de daarbij behorende organen en reflexpunten aangepakt.
Thaise voetmassage wordt toegepast om stress en spanningen te verminderen en de werking van de organen, klieren en overige lichaamsdelen te verbeteren. De manier waarop de masseur met vingers, duimen en handen masseert en het speciale stokje dat de masseur gebruikt om de voeten nog optimaler te activeren, is binnen de voetmassage uniek.

                   

Met de techniek van het Thaise massagestokje worden alle zones stuk voor stuk in de juiste volgorde bewerkt. Nadat de behandeling van de voeten is afgelopen wordt ook het been nog gemasseerd. De massage duurt ongeveer 60 minuten.

De Thaise voetmassage activeert het zelfgenezend vermogen
van het lichaam...

Thaise Voet/Been Massage Massage Sticks Thaise Voet/Been Massage

 • Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek of vlecht een tissue tussen uw tenen door. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.
 • Voorkom ingroeiende teennagels
  Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening, meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn: Druk door slecht passende schoenen en het verkeerd [te kort] knippen van nagels.
 • Voorkom problemen bij het knippen van de nagels
  Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De nagel moet iets langer zijn dan de punt van uw teen. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.
 • Laat kloven behandelen
  Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eelt randen aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.
  U kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen
  - 1 x per week vijlen met een puimsteen op een droge huid [1 richting op!]
  - iedere avond uw voeten incrèmen [zie productlijn MAGNETIC]
  ALS er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen!! Dit voorkomt veel pijn.
 • Schimmelinfectie
  Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 80°.  Gebruik een schimmeldodende spray of zet de schoenen voor 24 uur in de vriezer om de schimmels en hun sporen te doden. Bezoek regelmatig de pedicure, zij kan uw nagels dunner maken.
 • Print deze pagina Terug Naar Boven


 

Design Mworks-Media 2009 Contact - your source for webdesign